leader

Do 2030. srednja škola će postati obavezna

0 comments
Do 2030. srednja škola će postati obavezna

U Srbiji će do 2030. godine srednja škola postati obavezna. To obrazovanje će biti besplatno i uz dualno obrazovanje biće mera Vlade Srbije kojom će uskladiti obrazovni sistem sa potrebama tržišta rada, rekla je ministarka bez potrfelja Slavica Đukić Dejanović.

Ona je rekla i da je ministarstvo na čijem je čelu, a koje je zaduženo za demografiju, pripremilo i Strategiju za podsticanje rađanja sa akcionim planom koji definiše ko šta radi i u kom vremenskom periodu.

Cilj strategije je da se poboljša populaciona slika Srbije i da se na taj način utiče i na manjak radne snage sa kojim bi država mogla da se suoči u 21. veku.

“Mi ćemo sledeće godine krenuti sa primenom Strategije. Mi smo i do sada imali izvanredne papire, ali nismo imali akcioni plan i ko je zadužen za koji segment. Sada smo u ovoj godini, zahvaljujući ekspertima sa kojima sarađujemo, uspeli da Vlada dođe do takvih sugestija, ona će se o tome izjasniti i 2018. će biti godina primene Strategije za podsticanje rađanja”, izjavila je Slavica Đukić Dejanović.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *