leader

52. Gitarijada u Zaječaru od 28. do 30. juna

0 comments
52. Gitarijada u Zaječaru od 28. do 30. juna
Bili Ajdol, Partibrejkersi, Psihomodopop, Dejan Cukić & Spori ritam bend, Galija, Hadži prodane duše, Neverne bebe, Nikola Čuturilo-Čutura…

Zvezde ovogodišnje, 52. Gitarijade u Zaječaru su čuveni britanski roker Bili Ajdol i jedan hevi-metal bend čije ime se još čuva u tajnosti.

Plavokosi buntovnik će u Zaječaru održati koncert u okviru svoje evropske turneje, a sem ove mega zvezde koja je prodala 40 miliona nosača zvuka i poznatog rok sastava iz Velike Britanije, čije se ime, shodno ugovoru, može objaviti nakon uplate od 50% od cene nastupa, na 52. Gitarijadi nastupiće Partibrejkersi, Psihomodopop, Dejan Cukić & Spori ritam bend, Galija, Hadži prodane duše, Neverne bebe, Nikola Čuturilo-Čutura i KI, prošlogodišnji pobednici Gitarijade. Osim revijalnog, publika iz Srbije i zemalja iz regiona moći će da prati i takmičarski deo – dve polufinalne i jedno finalno veče, deset takmičarskih bendova po konkursu objavljenom na sajtu 52. Gitarijade, čime se nastavlja tradicija da zaječarska Gitarijada afirmiše mlade rok muzičare,

Organizacioni odbor ove manifestacije sa višedecenijskim trajanjem uveliko radi i kako je to predočeno novinarima, utvrđeni su datum održavanja, program i satnica, a usvojen je i okvirni finansijski plan 52. Gitarijade, koja će kako kažu, koštati manje nego sve do sada.

-Podignuta je lestvica kvaliteta učesnika, ali i što se nas tiče, trudili smo se da podignemo kvalitet u organizacionom smislu, da ne bude onih problema koji mogu da budu trivijalni, a lako se rešavaju. Doneli smo pravilnik Gitarijade i utvrdili smo ko i šta radi. Ova Gitarijada će mnogo manje koštati grad nego prethodne, koje su po kvalitetu bile mnogo slabije. – rekao je direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” – Centar za kulturu u Zaječaru, Vladimir Đuričić objašnjavajući da je predviđeno da 12 miliona dinara ide preko ove ustanove, a da je 30 miliona obezbeđeno od mnogih sponzora.

Kako prenosi Radio Magnum, gradonačelnik Boško Ničić je obrazlažući okvirni finansijski plan Gitarijade, naveo da se najveći deo prihodne strane odnosi na transfere, donacije, pokroviteljstvo republičkih organa, nekih javnih preduzeća i ustanova i da se intenzivno radi na potpisivanju ugovora. Prema njegovim rečima, više od 60% novca predviđeno je za troškove grupa koje nastupaju u revijalnom delu, a više od 50% tih sredstava ide na dolazak Bili Ajdola.

52. Gitarijada, najstariji rok festival u Srbiji, biće održana na prostoru park šume Kraljevica. Prostor se uređuje, a grade se i bungalovi u kojima će biti smešteni učesnici.Računa se da će do 30. juna biti završen i projekat za budući Rok muzej i da će tada zajedno sa Bili Ajdolom, biti položen kamen temeljac, za početak radova moderne ustanove koja će čuvati tragove najstarije muzičke rok manifestacije u regionu.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *