leader

Do 8 stepeni, ali uz olujne udare vetra

0 comments
Do 8 stepeni, ali uz olujne udare vetra

Beograd – U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i malo hladnije, u Timočkoj Krajini i još ponegde sa slabom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jugoistočni vetar će sutra biti slab do umeren, u košavskom području ujutro jak, sa olujnim udarima, ali će potom oslabit. Jutarnja temperatura će biti jedan do četiri stepena, a najviša dnevna od četiri do osam stepeni Celzijusa.

I u Beogradu će biti pretežno oblačno i malo hladnije, povremeno sa slabom, kratkotrajnom kišom. Jugoistočni vetar će biti slab do umeren. Jutarnja temperatura će biti oko četiri stepena, a najviša dnevna oko sedam stepeni Celzijusa. 

U Srbiji će se u petak zadržati oblačno, mestimično s kišom, a u planinama sa snegom. 

Za subotu, nedelju i ponedeljak se predviđa osetno hladnije, vetrovito vreme, uz umeren do jak jugoistočni vetar koji će u košavskom području povremeno biti i olujne snage. U većem delu Srbije vreme će biti pretežno oblačno, mestimično sa snegom, a na severu uglavnom suvo. Više padavina se očekuje na istoku i jugoistoku uz formiranje snežnog pokrivača, a u planinskim predelima i snežnih nanosa. 

U Beogradu se tih dana predviđa slično vreme. 

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 11. januar 2018: 

Pogoršanje meteorološke situacije usloviće pojačanje tegoba većine hronično obolelih, a naročito osoba s cerebrovaskularnim, psihičkim i respiratornim obolјenjima. Meteoropate mogu imati reumatske bolove, promenlјivo raspoloženje i glavobolјu.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *