leader

Beer fest: Spektakularna završnica

0 comments
Beer fest: Spektakularna završnica

Najavljeno nevreme nije sprečilo posetioce da isprate poslednji dan ovogodišnjeg Belgrade Beer festa i uživaju u muzici i pivu.

Naprotiv, ljubitelji piva i dobre muzike su pohrlili da, za kraj 16. manifestacije, iskusi sjajan provod, za šta su pored tri stejdža sa paletom muzičkog repertoara bili zaduženi i štandovi sa pivom. Jedan od najvećih festivala u jugoistočnoj Evropi u proteklih pet dana je digao na noge nekoliko stotina hiljada ljudi i svake večeri držao ih u stanju dobrih vibracija i euforije.

Na Ušću su raspoložene ekipe posetilaca svih uzrasta, od dečurlije u ranijim časovime, gomile mladih ljudi, ali i onih koji su ostali mladi duhom a blagosloveni penzijom, kao i nebrojano mnogo turista. Parti harderi su stoga ispratili sve do poslednje svirke, 63 besplatna koncerta, ili oko 60 sati kvalitetnog muzičkog programa raznih pravaca i žanrova. Naravno, za to je bilo neophodno adekvatno osveženje i hidratacija pilsnerima, stautima, ejlovima i drugim vrstama piva, a više od 300 različitih pivskih ukusa, doprinelo je da se na Ušću, pet dana bez prestanka vozi dobra atmosfera.

Poslednje veče Festivala muzički program na Main stage-u otvorio je Lole & radio blues bend i razmrdao publiku klasičnim rok i bluz kompozicijama. Potom su na binu stupile Frajle, četiri dame sa akustičnim gitarama i sjajnom energijom, koje su „dodale gas“ ritmom i pop, jazz, folk rock i sving zvukom.

Narednih 40 minuta raspoloženje na Ušću održavao je, svojim prepoznatljivim hitovima, rok sastav Neverne Bebe. Nešto pre ponoći već uhodanu i zagrejanu publiku preuzeo je Kiki Lesendrić sa svojim „Pilotima“. Da atmosferu do kraja večeri drži usijanom zadužen je neprolazni i lucidni Inspektor Blaža i njegov bend Kljunovi, koji svojim nastupom proslavljaju i jubilej- 20 godina hita „Pamela“. Za završnicu ovogodišnjeg festivala i zvanični kraj petodnevnog druženja na Main stage-u, publiku do sledeće godine ispraća Đorđe David.

Poslednjeg dana beogradskog festivala muzike i piva na Innovation stage-u natupili su MF Robots (Music for robots) i zatresli Ušće jazz, funk, soul zvukom.

Muzički dvojac, Jan Kincaid, bubnjar, producent i autor brojih hitova benda Brand New Heavies, i pevačica Dawn Joseph, koja se tom bendu priključila 2013. godine, svojim party-funk zvukom podstakli su okupljene na mrdanje, đuskanje i ples. „We like to get funky“, pozdravila je Dawn publiku i pozvala sve prisutne da zaigraju, a iz mase se začuo gromoglasan aplauz i vrisak. Talasanje publike nastavilo se do kraja nastupa ovog benda, kao odgovor na energični zvuk i sjajan ritam koji su pružili svim prisutnima na Ušću.

Na Alternative stage-u je, kao i predhodnih dana, dominirao autentični i više underground zvuk. Sitzpinker karakterističan po žestokom ali i melodičnom zvuku i vokalu, Stereo Deficit koji izvodi pesme kultnog benda Artic Monkeys, Gile & magic bush, bend frontmena punk rok benda Električni orgazam Srđana Gojkovića – Gileta, Veliki prezir, naš alternativni rock bend iz Vrbasa, čuveni novosadski bend Pero Defformero, poznat po kombinaciji turbo folka i progresivnog metala. Na kraju, nakon ove sjajne ekipe, do dva sata posle ponoći, na Ušću nastupa punk bend Bolesna štenad. Frontmen grupe Aleksandar Marković Lama istakao je za Danas da su organizatori „Beer Fest zatvorili nikad bolje“ i kroz šalu dodao da zato „sigurno neće godinu dana biti otvoren“.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *