leader

“Bila bi šteta da se vratimo kući”

0 comments
“Bila bi šteta da se vratimo kući”

Protiv Slovenije su anulirali prednost domaćina od 2:0, a u susretu sa Italijom izdržali brojne nalete, poveli, pa brzo i dosta jeftino primili izjednačujući gol.

Ipak, konačan rezultat 1:1 sa “azurima” vredan je svakog poštovanja, jer je reč o zemlji sa bogatom futsal tradicijom, u koju spadaju dve titule prvaka Evrope (2003, 2014) i dva treća mesta na svetskim prvenstvima (2008, 2012).

“Čestitam momcima jer su odigrali fantastičnu utakmicu i ispoštovali sve što smo se dogovorili. Igrali smo bolje nego protiv Slovenije, zaslužili smo da ne izgubimo, a mogli smo i da pobedimo. Nažalost, nismo iskoristili to što je Italija ušla u bonus da dođemo do kaznenog udarca, što bi sigurno prelomilo utakmicu”, rekao je selektor Goran Ivančić.

Iako su osvetlali obraz u dva meča grupne faze Evropskog prvenstva u Ljubljani, “orlovi” nisu uspeli da sami reše pitanje plasmana u četvrtfinale.

“Neobičan je osećaj. Nismo izgubili nijednu utakmicu, a ne znamo da li smo se plasirali, ali verujem da ćemo se ipak naći u četvrtfinalu”.

Srbija ima dva boda i gol-razliku 3:3, a Slovenija (gol-razlika 2:2) i Italija (1:1) po jedan bod.

U subotnjem okršaju Slovenije i Italije odgovaraju nam bilo čija pobeda, a još više remi sa malo golova (0:0 ili 1:1). Ako bude 2:2, upoređivaće se fer-plej učinak Srba i Italijana, a sa 3:3 ili više, “orlovi” ispadaju.

“Srećan sam zbog gola, ali i tužan jer nismo sačuvali vođstvo, a bili smo tako blizu pobede”, izjavio je strelac Dragan Tomić.

“Nadam se da ćemo igrati u četvrtfinalu. Bila bi velika šteta da se posle dve utakmice bez poraza vratimo kući”, dodao je momak čijim pogotkom u 40. minutu je naša reprezentacija osvojila bod protiv Slovenije.

Meč odluke u A grupi na programu je u subotu od 20.45.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *