leader

Brnabić i Tači razgovarali u Minsku

0 comments
Brnabić i Tači razgovarali u Minsku

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas na marginama sastanka Minhenske bezbednosne konferencije u Minsku sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, javlja beloruska agencija Belta.

Kako navodi agencija, Brnabić je rekla da su strane razmotrile napredak u dijalogu Beograda i Prištine i izrazila nadu da će uspeti da dođu do sporazuma, kompromisa koji će voditi većoj stabilnosti regiona, navela je Belta.

Ministar spoljnih poslova Belorusije Vladimir Makej preneo je novinarima da su Brnabić i Tači tokom današnjeg susreta u Minsku mnogo puta upotrebili reči dijalog i kompromis.

“I ovaj susret je važan. Strane izražavaju spremnost za dijalog. A dijalog je, prema shvatanju Belorusije, jedini način za rešenje svih problema. I mi se uvek za to zalažemo”, rekao je šef beloruske diplomatije.

Navodeći da je Minsk postao mesto za razgovore o rešavanju konflikata, od Nagorno-Karabaha preko istoka Ukrajine do Srbije i Kosova, agencija  Belta dodaje da je današnji sastanak predstavnika Beograda i Prištine ocenjen kao početak novog procesa iz Minska.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *