leader

Brnabić u Hong Kongu

0 comments
Brnabić u Hong Kongu
HONG KONG – Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić biće glavni govornik na gala večeri koju ugledni magazin Ekonomist organizuje u okviru godišnje konferencije “Svet u 2018. godini” danas u Hong Kongu.

Na jednom od najvećih i najpoznatijih godišnjih događaja koje organizuje ovaj britanski magazin, premijerka Brnabić govoriće o aktuelnim političkim i ekonomskim reformama u Srbiji, procesu evropskih integracija, odnosima sa EU i Rusijom i saradnji sa Kinom, pre svega u okviru inicijative “Pojas i put”, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Razgovor sa predsednicom Vlade Srbije vodiće Daniel Frenklin, urednik magazina Ekonomist i urednik godišnjih izdanja “Svet u…”, koje taj magazin izdaje.

Pored predsednice Vlade Srbije, među glavnim učesnicima konferencije je i izvršna direktorka organizacije “Save the Children” i bivša premijerka Danske, Hele Torning-Šmit.

Fokus ovogodišnje Ekonomist konferencije biće geopolitika i ekonomija.

Učesnici konferencije razgovaraće o globalnim trendovima, od biznisa i politike do nauke i kulture. Na konferenciji i gala večeri učestvuju politički lideri, predstavnici multinacionalnih kompanija, kao i predstavnici diplomatskog kora, naučnici, sportisti i umetnici.

U poslednje tri godine, glavni govornici na Ekonomist godišnjim gala večerama, bili su bivši premijer Australije Kevin Rud, predsednik i osnivač think-tank organizacije “Euroasia Group” Ian Bremer, vodeća aktivistkinja za ženska prava u Avganistanu i trenutno zamenik šefa kabineta predsednika ove zemlje, Kamila Sidiki, doskorašnja šefica UNDP i ujedno prva žena koja je vodila tu organizaciju Helen Klark i drugi, navodi se u saopštenju.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *