leader

Dačić zahvalio Surinamu

0 comments
Dačić zahvalio Surinamu

Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić primio ministra unutrašnjih poslova Republike Surinam i zahvalio mu se zbog odluke Surinama o povlačenju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ministra unutrašnjih poslova Republike Surinam Mohameda Fajzel Nersalima kome je preneo duboku zahvalnost Srbije zbog odluke Surinama o povlačenju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Ministar Dačić je istakao da je takva odluka izraz prijateljstva i da će nesumnjivo doprineti bližim odnosima i unapređenju saradnje između Srbije i Surinama, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministar Nersalim je naglasio da Vlada Surinama pridaje veliki značaj principu nemešanja u unutrašnja pitanja, prvenstveno prijateljskih država, kao što je Srbija.

Ukazao je da je odluka o povlačenju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova principijelna i da je doneta nakon dugih konsultacija i uz saglasnost sa predsednikom Surinama.

Složio se da ta odluka predstavlja dobru osnovu za razvoj bilateralne saradnje između Srbije i Surinama, posebno u oblasti ekonomije, navodi se u saopštenju.

U tom kontekstu, na sastanku su razmatrani i inicijalni, konkretni oblici saradnje, na kojima će se intenzivno raditi u narednom periodu.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *