leader

Dosta izvinjavanja, treba nam ekonomija

0 comments
Dosta izvinjavanja, treba nam ekonomija

Beograd – Predsednik Srbije potvrdio je državničku ulogu prihvatanjem poziva da poseti Hrvatsku, ocenila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Ona ističe da je vreme da u odnosima Srbije i Hrvatske ekonomija preuzume primat u odnosu na politička prepucavanja od kojih građani ni jedne, ni druge zemlje, nemaju nikakve koristi, saopšteno je iz Kabineta Mihajlovićeve.

“U proteklim godinama najviši politički predstavnici Srbije i Hrvatske, svako na svoji način, izvinili su se za zločine počinjene u poslednjem ratu. Danas, 23 godine nakon okončanja sukoba smatram da smo završili sa izvinjenima i da je vreme da vidimo kako više i bolje sarađujemo u interesu građana obe zemlje”, kaže Mihajlovićeva. 

Ona veruje da ogromna većina građana Srbije i Hrvatske od svojih političkih elita očekuju da im omogući dobre ekonomske odnose dve zemlje. 

“Naravno da je važno rešiti pitanje nestalih lica, pitanje ljudskih i imovinskih prava, kao i pitanje nestalih kulturnih dobara. Ali je važan i dogovor kako da kamioni sa robom mnogo brže prolaze naše granice, kako da se još više i bolje infrastukturno povežemo i kako možda da zajedno nastupamo na velikim ekonomskih tržištima”, ističe Mihajlovićeva.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *