leader

Đukić: Nema opuštanja

0 comments
Đukić: Nema opuštanja

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je da neće dozvoliti nikakvo opuštanje u timu pred revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Rudara iz Pljevalja.

“Posle prve utakmice imamo dobar rezultat od 3:0. Znamo da neće biti lako. Mi smo se tamo mučili dok nismo dali prvi gol. Pripremamo se i sve ćemo učiniti da odigramo dobro taktički u toj utakmici, da ne dozvolimo nikakvo opuštanje. U svaku utakmicu ulazimo kao da je najteža. Rudar je ozbiljna ekipa i tako ćemo ga shvatiti”, rekao je Đukić.

U odnosu na prvu utakmicu, među crno-belima neće biti povređenog Nemanje Nikolića.

„Posle prvih snimaka smo bili zabrinuti. Činilo se da je teža povreda, ali detaljni pregledi su pokazali da nije. Očekujemo Nemanju u što kraćem roku. Imamo mogućnosti da igramo s dva špica ili s polušpicem, videćemo da li ćemo protiv Pljevljaka menjati sistem“, kazao je prvi trener Partizana i dodao:

„Nikolićeva povreda nam malo remeti planove, međutim, imamo mogućnost da igramo i sa polušpicem. Ukoliko ode Ožegović moramo to da nadomestimo još jednim centarforom, pošto smo videli da Nikolić nije klasična devetka, već igrač koji se najbolje snalazi između linija“.

Osim Nikolića, van stroja je još samo Marko Janković, koji zbog povrede nije trenirao nekoliko dana.

„Verovatno neće igrati. Znamo da nas u narednih nekoliko sedmica očekuje veliki broj utakmica, putovanja i zamora, zbog čega su nam potrebne rotacije. A što se tiče motivacije posle 3:0 u Nikšiću, igramo na našem stadionu, predstavljamo se navijačima i momci će biti inspirisani da pokažu Partizan“.

Ukoliko potvrdi plasman u drugo kolo Partizan će na megdan pobedniku duela između kazahstanskog Irtiša i litvanskog Trakaija.

„Prvo da prođemo Rudar, pa ćemo razmišljati o sledećem koraku. Iz poštovanja prema Crnogorcima, ne bih da pričam o narednom protivniku. Vremena ima, a lakog rasporeda ne“, zaključio je Miroslav Đukić.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *