leader

Džej Zi vodi sa osam nominacija za Gremi

0 comments
Džej Zi vodi sa osam nominacija za Gremi
Džej Zi (Jay-Z) vodi u nominacijama za američke muzičke nagrade Gremi (Grammy) za 2018, s osam nominacija, a rep i R&B umetnici dominiraju u prve četiri kategorije, objavljeno je danas. 

Džej Zi nominovan je, izmedju ostalog, za najbolji album, najbolju pesmu i ploču godine. 

Bruno Mars je takodje nominovan za ove tri vodeće kategorije, dok su Kendrik Lamar, koji ima sedam nominacija i Čajldiš Gambino takodje nalaze medju nominovanim za te glavne nagrade.

Džej Ziejv album “4:44” nominovan je za album godine zajedno sa albumom Bruna Marsa inspirisan R&B-ijem 1990-ih “24K Magic”, Lamarovim rep albumom “DAMN”, fank i soul projektom Gambina “Awaken My Love” i hvaljenim pop albumom novozelandske pevačice srpskog i irskog porekla Lord (Lorde)  “Melodrama”.

Za numeru godine nominovani su Džej Ziejev “The Story of O.J”, hit Bruna Marsa “24K Magic”, Lamarov broj jedan hit “Humble”, Gambinov “Redbone” koji je stigao do 12. mesta na listi Hot 11, i najveći ovogodišnji hit “Despacito” Luisa Fonsija, Dedija Jankija i Džastina Bibera. 

“Despacito” je nominovan takodje za pesmu godine, zajedno sa Marsovim hitom “That’s What I Like”, glavnom numerom sa Džej Zijevog albuma “4:44”, numera repera Lodžika (Logic) o sprečavanju samoubistva “1-800-273-8255”, i pesma “Issues” Džulije Majkls, koja je pisala hitove za Bibera, Selenu Gomez i druge pop zvezde.

Majkls je takodje nominovana za najboljeg mladog umetnika, u kategoriji gde takodje vode izvodjači R&B-ija i repa. Njeni konkurenti su pevači SZA, Halid i Alesija Kara (Alessia Cara) i reper Lil Uzi Vert.

Ni jedna rok ili kantri numera nije nominovan u glavne četiri kategorije.

Nominacije za veliki broj rep i R&B muzičara, medju kojima su brojni crni i Latino umetnici usledile su posle kritika sa ovogodišnje dodele Gremija kada su smatrali da je Bijonsin album “Lemonade” trebalo da osvoji nagradu za album godine, a ne Adelin “25”. Adel je takodje delila to mišljenje, i rekla da je Bijonse trebalo da dobije tu nagradu.

Gremi nagrade biće uručene u Njujorku 28. januara iduće godine.

Izvor: Naslovi.net
Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *