leader

Elton Džon najavio poslednju turneju

0 comments
Elton Džon najavio poslednju turneju

Bitanski pevač Elton Džon objavio je danas da će njegova predstojeća trogodišnja svetska turneja biti i njegova poslednja, čime će okončati 50 godina nastupa širom sveta.

Sedamdesetogodšnji pevač, pijanista i kompozitor rekao je danas za medije da želi da provede više vremena sa svojom porodicom. Njegovi sinovi biće stari 10 i osam godina kada mu se završi turneja.

“Moji prioriteti su sada moja deca i moj suprug i moja porodica”, rekao je Džon.

On je rekao da neće staviti tačku na svoju karijeru muzičara i pevača i da će nastaviti da pravi muziku.

“Nadam se da ću nastaviti da stvaram do svoje smrti”,rekao je on na konferenciji za štampu u Njujorku, koja je direktno prenošena preko interneta.

On je sedeo za klavirom i izveo numere “Tiny Dancer” i “I’m still Standing”. Nosio je svoje karakteristične naočare i sako na kome je pisalo Guči voli Eltona. 

Ovom objavom on je okončao neizvesnost koju je sam vešto pothranjivao proteklih nekoliko nedelja.

Objasnio je da će njegova poslednja svetska turneja koja će početi u septembru u Pensilvaniji imati oko 300 koncerata do 2021. godine, i da je to način da se zahvali publici koja ga prati od početka 1970-ih.

Elton Džon će nastupiti u nedelju na dodeli Gremi nagrada uz pevačicu Majli Sajrus i biće mu uručena Predsednička nagrada za zasluge.

On završava svoj šestogodišnji angažman u Las Vegasu u maju. 

Pevač je prodao 300 miliona ploča tokom svoje karijere. Njegovi hitovi uključuju “Your Song” i “Candle in the Wind”, osvojio je pet Gremi nagrada, Oskara i Zlatnog globusa za “The Lion King”, i nagradu Toni za “Aidu”, i dobio priznanje Kenedi centra.  

On je krenuo na svoju prvu turneju 1970. i hvali se da je nastupao više od 4.000 puta u preko 80 zemalja. Upisan je u Hol slavnih rokenrola 1994. godine.

Ranije danas je najavljeno na Džonovom internet sajtu da će simultano dati izjavu u Londonu i Njujorku o svojim daljim planovima.

Pevač koji je prošle godine morao da otkaže predvidjene koncerte u SAD zbog teške bakterijske infekcije odlučio je u januaru 2016. da smanji broj koncerata da bi mogao da bude sa svoje dvoje dece.

Elton Džon ima dva sina sa suprugom Dejvido Fernišem.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *