leader

EP u rukometu: Srbija u drugoj fazi

0 comments
EP u rukometu: Srbija u drugoj fazi

Fantastičan meč odigrale su rukometašice Srbije protiv Danske i drugom pobedom na Evropskom prvenstvu u Francuskoj u glavnu fazu otišle su kao prve u grupi sa dva boda. Svi u srpskom timu mogu da budu zadovoljni trijumfom od 30:25.

Konačno je proradila Andrea Lekić i ponela je epitet igračice utakmice, jer je postigla osam golova, a odličnu partiju krunisala je i sa par prelepih asistencija. Lekićeva, koja je propustila prošlo Evropsko prvenstvo u Švedskoj, prešla je i cifru od 100 pogodaka na šampionatima Starog kontinenta.

„Čestitam ekipi na igri svih 60 minuta. Zaustavili smo danske bekove koji su bili zaštitni znak njihove igre. Uspeli smo da držimo konstantu tokom cele utakmice, bez padanja, što do sada nije bio slučaj. Čekaju nas teški rivali i odbrana mora da bude ključ naše igre. Ne sećam se da smo održali ovu konstantu od prvog do 60. minuta, niti da smo bile ovoliko dominantne. Bilo bi lepo da ostanemo na ovom nivou i obradujemo naciju sličnim partijama“, rekla je Andrea.

Selektor Ljubomir Obradović bio je zadovoljan, jer su njegove učenice prikazale odličnu igru.

„Ne znam da li je ovo najbolja utakmica u vreme mog mandata, jer sam bio zadovoljan i mečevima sa Holandijom i Korejom na Svetskom prvenstvu prošle godine. Prekratko smo zajedno da bismo napravili velike stvari. Pokušavamo, ali znate kakav je kalendar obaveza u klubovima. Svakom okupljanju dodamo neku stvar, usavršavamo odbranu koja je jako nezgodna za protivnike“, kazao je selektor.

Srbija nastavlja takmičenje u Grupi 1, koja je nastala spajanjem A i B grupe, koja broji šest timova. Naše devojke odmeriće snage najpre sa Rusijom, pa Francuskom i Crnom Gorom.

„Čekaju nas tri velika rivala, olimpijski šampion, svetski prvak i Crna Gora. Ostaje žal za utakmicom sa Švedskom. Mogli smo da dobijemo tu dva boda, kao i protiv Danske. Takav je bio plan, da prenesemo četiri boda i jurimo polufinale. Nismo trenirali između dva meča. Moramo racionalno da koristimo snagu. Više radimo na analizi, čuvamo svežinu igračica“, napomenuo je Obradović.

Raspored našeg tima
8. decembar (subota)
Srbija – Rusija (18)

10. decembar (ponedeljak)
Srbija – Crna Gora (21)

12. decembar (sreda)
Srbija – Francuska (21)

Grupa 1 (Nant)
1. Rusija 2 2 0 0 50:46 4

2. Srbija 2 1 0 1 51:47 2

3. Francuska 2 1 0 2 48:46 2

4. Švedska 2 1 0 1 51:51 2

5. Danska 2 1 0 1 55:59 2

6. Crna Gora 2 0 0 2 43:49 0

Danas
Grupa 1
Danska – Francuska (18)

Švedska – Crna Gora (21)

Katarina Krpež Šlezak prvi strelac prve faze
Dobre igre u Nantu iznedrile su i individualni učinak igračica, pa je tako kapiten Katarina Krpež Šlezak vodeća na listi strelaca posle tri kola šampionata. Desno krilo mađarskog Erda koja je u reprezentaciji na velikim takmičenjima debitovala na Evropskom prvenstvu u Makedoniji 2008. godine, postigla je 26 golova, jedan više od Slovenke Ane Gros i po dva od Rumunki, Kristine Neagu i Eliza Bučeski.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *