leader

“Grupa smrti” je izvesna,u njoj možda i Srbija

0 comments
“Grupa smrti” je izvesna,u njoj možda i Srbija

Od trenutka kada su bili poznati šeširi za žreb za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, počele su kalkulacije ko će i sa kim biti u grupi. Izvlačenje je na programu u petak, 1. decembra u Moskvi, u jednoj od kuglica biće papirić sa imenom Srbije, a glavno pitanja je da li ćemo ponovo imati “grupu smrti” i kako će ona izgledati.

Gotovo na svakom velikom takmičenju postoji jedna grupa u koju upadne više zvučnih imena i, sa ove tačke gledišta selekcija koja, uz Senegal, ima najviše šanse da se istoj nađe jeste upravo Srbija. 

‘Orlovi’ su uspešno prošli kvalifikacije i igraće na velikom takmičenju prvi put posle osam godina, a kako sada stvari stoje, neće imati jednostavan zadatak u uvodnoj fazi Mundijala. 

Izvesno je da će se za prolaz dalje boriti sa nekom od najboljih reprezentacija sveta (nosioci grupa su Rusija, Nemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska i Francuska), dok će zbog činjenice da se nalazi u trećem šeširu, naš nacionalni tim strahovati i od ostalih rivala. 

Brojna istraživanja to potvrđuju, jedno od najzanimljivijih jeste ono rađeno u “R” programskom jeziku, koje je na uzorku od više od 10.000 ponavljanja pokazalo da najviše šanse za “grupu smrti” imaju spomenute dve zemlje, uz Englesku, kao i da će se Srbija sučeljavati sa nekom od sledećih ekipa – Brazil, Argentina, Meksiko, Danska, Švedska i Island.

Spomenuli smo da je žreb za Mundijal u Rusiji je na programu u petak od 16 časova po srednjoevropskom vremenu, a u ceremoniji izvlačenja učestvovaće Loran Blan, Gordon Benks, Kafu, Fabio Kanavaro, Dijego Forlan, Dijego Maradona, Karles Pujol i Nikita Simonjan.

Svetsko prvenstvo održava se u 11 ruskih gradova, od 14. juna do 15. jula 2018. godine, dok titulu brani selekcija Nemačke.
Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *