leader

Ivanić: BiH neće priznati Kosovo

0 comments
Ivanić: BiH neće priznati Kosovo

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Mladen Ivanić poručio je u ponedeljak uveče da BiH neće priznati nezavisnost “samoproglašenog” Kosova i da “ima sve instrumente kojima takav eventualni pokušaj može zaustaviti”.

“To je još jedna eventualna propala inicijativa koja će završiti jednako kao i pokušaj ukidanja 9. januara, zabrane izvođenja vojske i pokušaj ponovne revizije presude protiv Srbije”, rekao je Ivanić.

On je naglasio da su mu na raspolaganju svi instrumenti, koji uključuju i sazivanje posebne sednice Skupštine Republike Srpske.

“Razlog zašto se ovo sada radi je drugo pitanje. Ovo je očigledno svesno pravljenje loših odnosa između Srbije i BiH, a ovakvim stavom (bošnjački član Predsedništva BiH Bakir) Izetbegović ne poštuje teritorijalni integritet Srbije, a očekuje da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH”, rekao je Ivanić.

Ivanić je upitao zašto bi u tom slučaju Srbija poštovala teritorijalni integritet BiH, dodajući da Izetbegović mora biti svestan da će time proizvesti samo probleme BiH.

 

“Ovo je vrlo loš potez koji će dodatno stvoriti tenzije. To je, izgleda, ta sarajevska politika koja očito može da funkcioniše samo kada su odnosi sa Beogradom negativni”, rekao je on.

Ivanić je istakao da to neće dozvoliti, izražavajući uvjerenje da od svih pokušaja radikalizacije odnosa neće biti ništa.

“Ali, na sve te njihove poteze treba imati odgovor i mi ga imamo. Mislim da se u ovom slučaju svesno pravi negativan ambijent uoči predstojećih sastanaka jer se u Sarajevu plaše da se napravi dobar ambijent i dogovor za pitanje granice BiH i Srbije”, rekao je Ivanić, prenosi Srna.

Izetbegović je u intervjuu Dojče vele rekao da je BiH već trebalo da prizna Kosovo i na pitanje da li će BiH priznati Kosovo odgovorio: “Nadam se da”. 

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *