leader

Kandidovaćemo se zajedno za Mundijal

0 comments
Kandidovaćemo se zajedno za Mundijal

Rumunija, Bugarska, Grčka i Srbija kandidovaće se za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je to saopštio novinarima nakon sastanka kvadrilaterale u Varni i dodao da je tu ideju predložio grčki premijer Aleksis Cipras, a da je dogovoreno na sastanku sa bugarskim i rumunskim premijerima Bojkom Birosovim i Vjorikom Danćilom.

On je rekao da je plan da se kandidujemo i za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028. godine.

Predsednik Vučić izjavio je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerima Rumunije, Bugarske i Grčke, da je neophodno da se dijalozi u regionu nastave, kako bi se izbegli incidenti i sačuvala stabilnost.

Glavne teme u Varni bile su zajednički infrastrukturni projekti, regionalna stabilnost i evropska pitanja.

“Zahvalni smo svim zemljama na podršci koju Srbiji pružaju na evropskom putu. Upoznao sam ih sa situacijom kod nas i o neophodnosti da se dijalozi nastave, uz uverenje da ćemo uspeti da izbegnemo incidente i sačuvamo stabilnost koja je neophodna za sve nas”, rekao je Vučić.

Posle sastanka sa premijerima Rumunije, Bugarske i Grčke Vjorikom Danćilom, Bojkom Borisovim i Aleksisom Ciprasom, Vučić je ocenio da sa svakom od tih zemlja iz okruženja Srbija ima dobre odnose, koji će biti još bolji.

Dodao je da se raduje novim susretima u Beogradu sredinom decembra, jer je svaki takav sastanak bio koristan.

“Svaki od tih susreta je koristan, ne samo zbog konkretnih pitanja i problema koje rešavamo, nego i zato što razmenjujemo stavove o svim ključnim pitanjima za Balkan, ali i za Evropu i ovaj deo sveta”, rekao je Vučić.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *