leader

Kfor na Gazivodama

0 comments
Kfor na Gazivodama

Na prilazu jezeru Gazivode na severu Kosova nalazi se nekoliko džipova američkih vojnih snaga iz sastava Kfora, a vojnici kažu da su na redovnim vojnim vežbama u okviru planiranih aktivnosti, javio je danas reporter Radio-televizije Srbije.

Oni su najpre primećeni jutros na prilazu jezeru Gazivode na glavnom magistralnom putu, a potom i na samom prilazu jezeru. Američki vojnici su za RTS rekli da su „na redovnoj vežbi“, da ne blokiraju prilaz jezeru i brani i da svako ko hoće može da prođe, prenosi RTS.

Vojnici Kfora, kako se navodi, nisu rekli da je njihova aktivnost striktno vezana sa ranijim najavama ovih dana da bi jezero Gazivode, navodno, moglo biti blokirano. „Nisu mogli da kažu koliko će se zadržati na prilazu jezeru“, prenosi RTS, čiji izveštač sa severa Kosova javlja da je jutros situacija mirna i da, osim raspoređenih vojnika Kfora pored jezera Gazivode, „nema informacija o nekim policijskim i vojnim pomeranjima“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u petak je u otvorenom pismu pozvao Srbe sa Kosova da budu mirni, pribrani i da ne reaguju na eventualne provokacije, poručivši im da „neće biti nove Oluje“.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *