leader

„Kraljica fada“ ponovo u srpskoj prestonici

0 comments
„Kraljica fada“ ponovo u srpskoj prestonici

Najveća svetska zvezda fado muzike Mariza zapevaće ponovo beogradskoj publici na koncertu 7. decembra, od 20.30, u Centru „Sava“.

U prestižnu beogradsku dvoranu, koju je do sada punila nekoliko puta, Portugalka se vraća nakon višegodišnje pauze, sa aktuelnim, u svetu hvaljnim albumom Mundo iza sebe.

„Proći ćemo kroz brojne pesme koje ljudi vole i u kojima su uživali ovih petnaestak godina, ali istovremeno naglasak koncerta će biti na ovom albumu. Mundo znači svet. To je pozivnica ljudima da uđu u moj muzički svet i pokušaju da saznaju kakva sam to osoba danas“, objašnjava Mariza.

Pevačica jedinstvenog i bogatog glasa, prepoznatljiva po osobenoj harizmi i kratkoj kosi, pevačku karijeru počela je albumom Fado en mim (2001), a usledili su svetski uspešni Fado Curvo (2003) i Transparente (2005).

Titulu „kraljica fada“ – specifične portugalske muzike pune strasti, tuge, ljubomore i žalosti – Mariza je po mišljenju mnogih zaslužila i albumima Terra (2008) i Fado Tradicional(2010), kao i brojnim turnejama i koncertima u prestižnim svetskim dvoranama kao što su pariska „Olimpija“, Sidnejska opera, Karnegi hol u Njujorku…

Marizino aktuelno izdanje je Mundo (2015) – album putovanja, gde se od Zelenortskih ostrva u Padoce de Céu Azul stiže do flamenka u pesmi Adeus i dodira tanga u Caprichosa.

Zahvaljujući Marizinom beskrajno osećajnom glasu, ovaj album nas uverava da živimo u zaista malom svetu, u kome nas ne ograničavaju daljine, prostor i vreme.

Mundo donosi novi fado, hrabar, eksperimentalni fado koji pomera granice… U svom glasu, svojoj duši, svojoj strasti Mariza i dalje nosi fado. Mundo je Marizin šesti album, prvi nakon petogodišnje pauze, tokom koje je Mariza postala majka.

„Svaka žena kad rodi stekne drugačiji pogled na život i svet. Osećamo se zrelije i imamo više odgovornosti. Rođenje deteta je na mene imalo ogroman uticaj i zato je ovaj album potpuno drugačiji u odnosu na prethodne“, objašnjava Mariza.

Ulaznice za Marizin koncert 7. decembra na blagajni Centra „Sava“ i preko mreže „Eventim“ koštaju 3.500, 3.000, 2.500, 1.800 i 1.300 dinara.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *