leader

Liga nacija: Odbojkašice savladale Rusiju

0 comments
Liga nacija: Odbojkašice savladale Rusiju
KRALJEVO – U sedmom kolu Lige nacija ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je sinoć u Kraljevu selekciju Rusije sa 3:0 (25:23, 25:19, 25:18) i zadržala drugu poziciju sa učinkom od šest pobeda, uz jedan poraz.

Izabranice Zorana Terzića tako su nastavile sa odličnim partijama u novoosnovanom takmičenju 16 najboljih selekcija sveta i na najboljem su putu da osiguraju učešće na završnom turniru.

U meč protiv tradicionalno izuzetno teškog protivnika odbojkašice Srbije su ušle veoma sigurno i od starta su nametnule žestok tempo. U prvom setu je briljirala najbolja odbojkašica Evrope Tijana Bošković, koja je odbijala svaki napad Ruskinja.

U nekoliko navrata Ruskinje su uspevale da uhvate rezultatski priključak posle zaostatka od pet – šest poena, ali su reprezentativke Srbije u finišu zadržale koncentraciju i nisu dozvolile da izgube dobijen set.

Najviše zasluga za to imala je Boškovićeva, koja je osvojila 13 od 25 poena.

Posle toga je sve bilo lakše, mada su srpske odbojkašice i u drugom setu posle ubedljivog vođstva imale pad u igri, ali su uspele na vreme da se konsoliduju i da sigurno privedu taj deo igre kraju.

U trećem setu izostala su uzbuđenja, jer su Ruskinje izgubile nadu da bi mogle da naprave čudo i predale su se mnogo pre kraja.

Naš tim je bio bolji u svim segmentima igre. Imao je šest uspešnih napada i pet blokova više, a napravljene su tri greške manje, uz jedan as više.

Reprezentacija Srbije sutra se u osmom kolu sastaje sa Belgijom.

Srbija: Bošković 25, Stevanović 7, Rašić 7, Milenković 7, Mihajlović 5, Antonijević 1, Blagojević 1, Živković, Malešević, Veljković, Pušić, Bjelica, Aleksić, Popović.

Greške protivnika 22 poena.

Rusija: Voronkova 17, Birjukova 6, Lazarenko 5, Maljih 4, Romanova 2, Ljubuškina 2, Parubets 2, Kotikova 2, Jefimova 1, Tališeva, Maligina, Novik, Jurinskaja, Krnošova. Greške protivnka 19 poena.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *