leader

Lončar: RFZO mora bolje da radi

0 comments
Lončar: RFZO mora bolje da radi

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je urađena analiza rada Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i da je pokazala da ta ustanova može da radi bolje.

“Pacijenti i zaposleni u zdravstvu moraju da idu brže nekim koracima u stvarima o kojima pričamo – e-receptu, moramo da uđemo u e-karton, moramo da imamo jedinstvenu listu čekanja. Radili smo analizu stvari koje moramo da popravimo. Stojim iza toga. Odgovaram za to”, rekao je Lončar za TV PINK.

On je prokomentarisao ostavku vršioca dužnosti direktora Verice Lazić i imenovanje Sanje Radojević Škodrić na tu funkciju, rekavši da je njegova odluka da dođe do promene na čelu RFZO.

“Javno sam obećao pre dva meseca da ćemo raditi ozbiljnu analizu RFZO zbog svih onih stvari koje su bile. Mi smo to ozbiljno i uradili rezultat toga je ono što se desilo u četvrtak. Odluka je moja. Stojim iza toga”, istakao je Lončar.

U četvrtak, 9. novembra iz RFZO je saopšteno da je vršilаc dužnosti direktorа Republičkog fondа zа zdrаvstveno osigurаnje Vericа Lаzić podnelа ostаvku, zbog nemogućnosti аdekvаtne sаrаdnje sа ministrom zdrаvljа Zlаtiborom Lončаrom. 

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *