leader

Migos hedlajneri na ovogodišnjem Exitu

0 comments
Migos hedlajneri na ovogodišnjem Exitu

Globalni muzički fenomen iz Atlante i najpopularnija svetska rep grupa Migos stiže na glavnu binu Exita.

Ovogodišnji apsolutni hedlajneri vodećih festivala na Exit dolaze sa vrha američke top liste albuma čije prvo mesto su osvojili sa čak dva svoja albuma.

Tako su za samo godinu dana postali jedna od svega pet rep grupa kojima je to uspelo u karijeri. Sa vrtoglavih 15 numera koje su se istovremeno našle na američkoj top-listi, Migos su oborili rekord star 54 godine koji su pre njih držali samo Bitlsi. Dok ih je Gardijan uporedio sa Bitlsima, Rolling Stone ih je proglasio grupom koja oblikuje popularnu kulturu.

Uz dve Gremi nominacije i plejadu zvezda sa kojima sarađuju kao što su Pharrell, Nicki Minaj, Drake, Gucci Mane, Katy Perry, Justin Bieber, Cardi B i brojni drugi akteri ove prave planetarne „Migomanije“, jasno je da će popularna trojka iz Atlante još dugo vladati svetskom scenom.

Migos se probio svojim prvim izdanjem iz 2013. godine „Young Rich Niggas“ i singlom „Versace“, koji je 2016. dostigao zlatni tiraž nakon što je Drake uradio remiks ove pesme i stavio sastav u centar pažnje američke javnosti. “Bad and Boujee”, noseća numera njihovog narednog albuma „Culture“, izrasla je u svojevrsni internet fenomen i deo “meme” kulture, dostigla vrtoglavi četvorostruko platinasti tiraž i postala omiljena u klubovima širom sveta, na radio stanicama, ali i favorit poznatih ličnosti.

Sam album svrstan je u najbolja izdanja 2017. godine od strane najvećih muzičkih medija kao što su Rolling Stone, Pitchfork, Stereogum, Clash, Consequence of Sound i mnogi drugi, a već posle par nedelja od izlaska nadmašio ga je aktuelni nastavak „Culture II“.

Exit festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavu u Novom Sadu i predstaviće neke od najboljih svetskih, regionalnih i domaćih muzičkih zvezda kao što su Ziggy Marley, Fever Ray, Alice Merton, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Nina Kraviz, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Jax Jones, Ofenbach, Mahmut Orhan, Carl Craig, Tale of Us, Sevdaliza, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Ofenbach, Slapshot, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Asphyx, Bombers i mnoge druge. Ulaznice po promotivnoj ceni sa 65% popusta od finalne, za 6.490 dinara prodaju se onlajn putem sajta exitfest.org, kao i direktno u mreži Gigs Tix, a na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smeštaj i prevoz do EXIT festivala.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *