leader

Mihajlović: Srbiji mesto u Parizu

0 comments
Mihajlović: Srbiji mesto u Parizu

Srbija na najvišem nivou treba da učestvuje u obeležavanju stogodišnjice od kraja Prvog svetskog rata u Parizu zato što je pre 100 godina velikim žrtvama platili svoju slobodu zbog čega danas ne sme propustiti nijednu priliku da bude na mestu na kome može da se postavi pitanje Kosova, izjavila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Ona je kazala da je svakako neprimereno pojavljivanje zastave Kosova u crkvi Notr Dam, jer “država Kosovo ne samo što nije postojala u vreme kada je Srbija sa ostalim saveznicima izvojevala pobedu u Velikom ratu, već ne postoji ni danas, pošto više od polovine zemalja sveta ne priznaje samoproglašenu nezavisnost Prištine”.

“Svakako je reč o nedovoljnom promišljanju i nepotrebnoj provokaciji onih koji su zastavu nepostojeće države stavili medju saveznike Srbije i pobednike u Prvom svetskom ratu. Ali, bilo kakav bojkot obeležavanja stogodišnjice kraja Velikog rata ne samo što bi danas po Srbiju bio politički vrlo nepromišljen, već bismo takvim potezom pokazali da nismo dostojni predaka koji su živote dali za slobodu Srbije. Srbija je zemlja pobednica Velikog rata, mesto nam je uz naše saveznike u Parizu i to nam niko ne može oduzeti”, kazala je Zorana Mihajlović, a preneo njen kabinet.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *