leader

Montgomeri: “Ovo je opasna provokacija”

0 comments
Montgomeri: “Ovo je opasna provokacija”

Beograd — Izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati Kosovo je opasna provokacija, kaže Vilijam Montgomeri.

Bivši ambasador SAD u Beogradu dodaje da se nada da će međunarodna zajednica snažno reagovati i osuditi tu izjavu.

“Postoji istorija nestabilnosti, a to obuhvata BiH, Kosovo i Makedoniju, a Srbija je već nekoliko godina faktor stabinosti u regionu i to je veoma važno, ali ne može Srbija sama da načini ovaj reigona stabilnim kada se dugoročno gleda. Potrebna je pomoć suseda u regionu i međunarodne zajednice, a ne vidim volju, želju i energiju međunarodne zajednice da preduzme korake da ove pomenute zemlje učini stabilnijim”, rekao je Montgomeri gostujući na RTS-u. 

Montgomeri ističe da je izjava Izetbegovića još jedna primer nečeg što je provokativno i opasno, s obzirom da svi znamo da u BiH svaka veća odluka mora da bude odobrena od tri naroda. 

“Njegova izjava je svakako jednostrana i takve izjave vode samo većoj nestabilnosti u regionu. Nadam se da će međunarodna zajednica snažno reagovati na njegovu izjavu i na provokaciju koju je ona izazvala pošto su u prošlosti reagovali i na izjave Milorada Dodika, koje su bile po njihovom mišljenu bile provokativne”, naveo je Montgomeri.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *