leader

Novi album Džimija Hendriksa izlazi u martu

0 comments
Novi album Džimija Hendriksa izlazi u martu
Neobjavljene pesme Džimija Hendriksa, snimljene izmedju 1968. i 1970. godine, biće objavljenje sledeće godine.

“Ikspiriens Hendriks” (Experience Hendrix) i “Legasi rikordings” (Legacy Recordings) najavili su danas da će Hendriksov album “Both Sides of the Sky” objaviti 9. marta 2018. Na albumu s 13 numera se nalazi 10 pesama koje nikada nisu bile objavljene.

Hendriks je umro 1970. u 28. godini. Novi album je treći deo trilogije iz arhiva heroja gitarske muzike. “Valleys of Neptune” je bio izdat 2010, a “People, Hell and Angels” 2013. godine. 

Edi Krejmer, koji je radio kao inžinjer zvuka na svakom albumu koji je Hendriks snimio za života, rekao je u intervjuu da je 1969. bila “veoma eksperimentalna godina” za Hendriksa .

“Prvo stavite kasetu i slušate i onda vam se dlake usprave na vratu i kažete ‘Oh bože. Ovo je previše (psovka) neverovatno”, rekao je Krejmer.

Mnoge pesme s novog albuma je snimila grupa Bend of Džipsis (Band of Gypsys) u kojoj su pored Hendriks bili Badi Majls i Bili Koks. Stiven Stils svira u dve pesme “$20 Fine” i “Woodstock”.

“Zvuči kao Krozbi, Stils end Neš osim što je na esidu” rekao je Krejmer za pesmu “$20 Fine”.

Krejmer je producirao album s Džonom Mekdermontom i Džejni Hendriks, sestrom legendarnog gitariste i predsednicom Ikspiriens Hendriks. On je rekao da je “Both Sides of the Sky” poslednji album u trilogiji, ali da ni neko mogao naći neke Hendriksove snimke na tavanu ili podrumu, što bi moglo biti objavljeno.

On je rekao da imaju i snimke Hendriskovih nastupa, i audio i video, što planiraju da objave.

Izvor: Naslovi.net
Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *