leader

Novi album Lijama Galagera

0 comments
Novi album Lijama Galagera

Liam Galager objavio je svoj dugoočekivani solo album As You Were. Njegovi obožavaoci su izdanje sa dvanaest (petnaest na deluks izdanju) novih pesama dočekali pohvalama, te je samo jedan od komentara koji su muzičaru upućeni na Tviteru: “hvala ti što si upalio svetlo. Fantastičan album, odmah je postao moderni klasik”.

NME je u visokoocenjenoj recenziji albuma napomenuo da je u pitanju verovatno najiščekivaniji album godine, a na pitanje da li je i dobar, čuveni muzički časopis odgovara da “prokleto jeste”. Američki producent Endrju Vjat, poznat po saradnji sa Lordi i Brunom Marsom je, po rečima NME, “Lijamovu rokenrol harizmu upakovao u blistavo pop pakovanje, ublažujući sirovost njegovog izraza, ali nikad se ne udaljujući od onoga što čini Lijama onim što jeste – njegovog predivno provokativnog stava”.

U neizostavnom poređenju sa starijim Lijamovim bratom, The Guardian ima samo reči hvale za balade sa albuma What It’s Worth i Paper Crown, ističući da su daleko bolje pesme nego bilo šta što je Noel napravio za dvadeset godina.

Consequence of Sound ističe da je na svom albumu prvencu Galager konačno mogao da uradi stvari samo na svoj način što se – isplatilo: “Ovo je autentična kreacija Ljiama Galagera, prožeta referencama i šmekom Bitlsa, ali je preovlađujući i dominantni zvuk i dalje gitarski.”

U svom starom dobrom maniru, Lijam ne mari puno za stavove kritičara, te je u u osvrtu na sva svoja studijska ostvarenja u dosadašnjoj karijeri, album As You Were za NME ocenio maksimalnom ocenom – 10, uz opasku: “Možeš da staviš i 11.”

Lijam Galager je ovog jula na glavnoj bini Egzita izvodio pesme sa novog albuma, ali i najveći hit sastava Oasis, Wonderwall. To je bio prvi put da Lijam izvodi legendarnu pesmu uživo još od 2014. godine, a publici na Petrovaradinskoj tvrđavi je tom prilikom poručio: “Bili ste predivni, pazite jedni na druge, ovo je bilo mega!”

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *