leader

Obradović: Fajnal-for u Srbiji je nešto posebno

0 comments
Obradović: Fajnal-for u Srbiji je nešto posebno

Željko Obradović, trener košarkaša Fenerbahčea, rekao je kako je fajnal-for u Beogradu za njega veoma poseban događaj.

Obradović je još jednu godinu zaredom vodio Fenerbahče do završnog takmičena, a u Beogradu će braniti prošlogodišnju titulu prvaka.

“Fajnal-for u mojoj zemlji je za mene nešto posebno”, rekao je Obradović za “Eurohoops” na činjenicu da će, ako osvoji Evroligu, imati deset titula, jednu više od najtrofenijeg kluba Real Madrida, koji ima devet.

Obradović, u svom tipičnom stilu, ne razmišlja ni o čemu drugom već samo o prvoj sledećoj utakmici, a to je polufinalni meč protiv Žalgirisa, ekipe svog bivšeg učenika Šarunasa Jasikevičiusa. 

“Razmišljam samo o polufinalu protiv Žalgirisa, ni o čemu drugom. Glavna stvar je to što su Ekpe Judo i Bogdan Bogdanović otišli u NBA, a otišli su još i neki, a mi smo potpisali pet novih igrača i sada smo srećni, jer su se oni svi ispostavili kao dobri potezi”, rekao je Obradović. 

ŽOC ima dodirnih tačaka sa sva tri ostala trenera na fajnal-foru. Šarasa Jasikevičius je trenirao u Panatinaikosu, a Pabla Lasa u Rela Madridu. Dimitris Itudis mu je bio pomoćnik čak trinaest godina u PAO. 

“Srećan sam što će svi oni biti na fajnal-foru. Nije me iznenadilo što se Šarunas nalazi u ovoj poziciji. Verujem da svi veliki igrači imaju šansu da postanu veliki treneri, samo je pitanje tajminga i ukazivanja dobre prilike”, jasan je srpski stručnjak. 

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *