leader

“Orlovi” protiv Brazilaca jure osminu finala

0 comments
“Orlovi” protiv Brazilaca jure osminu finala

U senci moskovskog duela Srbije i Brazila, očekuje se rasplet u veoma zanimljivoj grupi F, gde, ukoliko se rezultati poklope, može da se dogodi da tri selekcije imaju isti broj bodova i identičnu gol-razliku.

Pretposlednji dan grupne faze Mundijala Srbi iščekuju s posebnim nestrpljenjem, pošto “orlovi” u Moskvi, protiv Brazila, jure pobedu kojom bi overili plasman u nokaut fazu Mundijala.

Izabranici Mladena Krstajića na terenu Spartakovog stadiona od 20 časova počeće svoju odlučujuću bitku na planetarnom šampionatu protiv petostrukog šampiona sveta, a u isto vreme Švajcarci će protiv Kostarike, barem na papiru, imati mnogo lakši zadatak da se nađu u osmini finala. Sa pobedom i remijem Švajcarska će sigurno zauzeti jedno od prva dva mesta, a ukoliko Brazil savlada Srbiju, proći će dalje i sa porazom.

U senci duela Nejmarove družine i “orlova” dva učesnika nokaut faze Mundijala daće grupa F. Možda i najneizvesnija završnica prve faze Mundijala počinje od 16 časova, kada će se jedni naspram drugih naći Južna Koreja i Nemačka, odnosno Meksiko i Švedska.

U slučaju minimalnih pobeda Švedske protiv Meksika, odnosno Nemačke protiv Južne Koreje može da se dogodi da tri tima imaju identičnu gol-razliku, uz po šest osvojenih bodova, a u tom slučaju učesnike osmine finala Mundijala daće FIFA fer-plej lista vezana za broj kartona (žuti karton nosi jedan negativan poen, dva žuta donose oduzimanje tri poena, a direktan crveni karton četiri).

Meksikanci pobedom obezbeđuju prvo mesto u grupi, a u tom slučaju bi i Nemci imali olakšan posao, jer bi im za prolaz bila dovoljna bilo koja pobeda u duelu sa Korejcima ili remi s više postignutih golova.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *