leader

Pavkov i Žigić očarali svet

0 comments
Pavkov i Žigić očarali svet

Gol Milana Pavkova protiv Liverpula u Ligi šampiona podsetio nas je na sličnu majstoriju Nikole Žigića pre trinaest godina.

Pavkov je ispisao stranice svoje, ali i Zvezdine istorije sa dva gola Liverpulu na prepunoj “Marakani” i doneo crveno-belima najveću pobedu još od Rome 2005. godine i verovatno najveću u istoriji još od Barija.

Ceo evropski fudbalski svet sada bruji o Pavkovu, do juče nepoznatom Zvezdinom napadaču, a sada “dželatu” moćnog Liverpula, evropskog vicešampiona. 

Pavkov je zatresao mrežu brazilskog reprezentativca Alisona dva puta, ali su svi zanemeli tek posle drugog gola rođenog Novosađanina. 

24-godišnjak je primio loptu, izborio se sa Vajnaldumom, a onda uputio “bombu” i izazvao rapsodiju na “Marakani”.

Pre 13 godina Zvezda je savladala Romu sa 3:1 u Kupu UEFA i ostvarila jednu od najvećih pobeda u skorijoj prošlosti, a tada je, kao i sada, jedan napadač crveno-belih osvojio srca navijača “evrogolom”. 

Nikola Žigić, sada već penzionisani fudbaler, bio je poznat po dobroj igri glavom i snalaženju u skoku, ali nikako po “bombastičnom” šutu. 

Međutim, pri vođstvu Zvezde od 2:1 protiv daleko poznatije “vučice” Žigić je opalio fudbal i matirao protivničkog čuvara mreže sa otprilike iste udaljenosti sa koje je to uradio Pavkov. 

Kada smo videli gol protiv Liverpula, odmah nas je podsetilo na njega – vi procenite ko je bio atraktivniji.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *