leader

Počeo “Zajednički udar 2018”

0 comments
Počeo “Zajednički udar 2018”
KRALJEVO – Na Atletskom stadionu u Kraljevu, kao i u centru tog grada, danas je, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, počela zajednička vežba Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova “Zajednički udar 2018”.

Na početku vežbe intonirana je himna Srbije, a garda VS predala je raport predsedniku Vučiću.

Vežbi “Zajednički udar 2018” prisustvuju i predsednica Vlade Ana Brnabić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i ministri unutrašnjih poslova i odbrane Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin.

Reč je o vežbi na kojoj učestvuju pripadnici Specijalne brigade Kopnene vojske, jedinice Vojne policije Vojske Srbije, bataljona Vojne policije specijalne namene “Kobre” i snaga za podršku iz vazduhoplovnih brigada RV i PVO, u sadejstvu sa pripadnicima Žandarmerije, SAJ, Helikopterske jedinice, Policijske brigade i Interventne jedinice policije.

Tokom realizacije pokazne taktičke vežbe, u okviru više radnih tačaka, prikazuje se rešavanje talačke situacije u objektima, motornim vozilima i neutralisanje terorističke grupe u zaposednutim objektima.

Pokazna vežba odvijaće se istovremeno i na stadionu i u centru grada, a u njenom izvođenju učestvovaće više od 2.500 pripadnika VS i MUP-a.

Vežba na stadionu trajaće oko 30 minuta, a nakon vežbe, uslediće i prikaz pešadijskog ešalona snaga za reagovanje Vojske Srbije, koji je opremljen naoružanjem i vojnom opremom po “Projektu 1500”, kao i vojna svečanost polaganja vojničke zakletve vojnika na služenju vojnog roka generacije “jun 2018”.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *