leader

Premijerka Srbije u poseti Madjarskoj

0 comments
Premijerka Srbije u poseti Madjarskoj

Premijer Mađarske Viktor Orban priredio je danas na trgu Košut u Budimpešti svečani doček premijerki Srbije Ani Brnabić, uz vojne počasti čime je zvanično počela njena radna poseta Mađarskoj.

Nakon sastanka dvoje premijera, biće održana četvrta zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske o daljem unapređivanju saradnje dve zemlje i jačanju regionalne saradnje. Sednicom predsedavaju Brnabić i Orban

Po završetku sednice biće potpisano više sporazuma, a premijeri Brnabić i Orban obratiće se medijima, saopštila je Vlada Srbije.

Među sporazumima koji će biti potpisani je i Okvirni sporazum o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata. Taj sporazum potpisaće ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Petero Sijarto.

Najznačajniji infrastrukturni projekat u kojem učestvuju Srbija i Mađarska je rekonstrukcija pruge Beograd-Budimpešta, u saradnji s Kinom.

Brnabić je sinoć, po dolasku u Budimpeštu, rekla za RTS da će biti potpisan i sporazum o formiranju zajedničke kompanije jedne mađarske i jedne srpske privatne firme za proizvodnju i preradu malina u Arilju.

Brnabić i Orban učestvovaće danas i na Poslovnom forumu Mađarska-Srbija koji organizuju Privredna komora Srbije i mađarska državna trgovinska kuća NTKM.

Premijerku Srbije će danas primiti predsednik Mađarske Janoš Ader.

Prethodne sednice dveju vlada su bile u Beogradu 2014, Budimpešti 2015. i Nišu 2016. godine.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *