leader

Prodat časopis Roling stoun

0 comments
Prodat časopis Roling stoun
Legendarni američki kontrakulturni časopis Roling stoun (Rolling Stone), koji je 50 godina pratio muziku i politiku, dobio je novog vlasnika.

Medijski investitor Džej Penske rekao je danas da njegova kompanija Penske Medija kupila 51 odsto vlasništva Roling stouna, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Penske je kazao da će nastaviti da čuva “kulturni” značaj tog muzičkog časopisa.

Osnivač Roling stouna Džan Vener najavio je početkom nedelje da će prodati časopis. Vener je u intervjuu za Njujork tajms rekao da on i njegov sin Gas prodaju Roling stoun, ali da se nadaju da će ostati u tom časopisu, mada je dodao da će odluka biti na novom vlasniku.

Vener je osnovao Roling stoun u novembru 1967. dok je bio hipik. Časopis je skoro presudno uticao na pisanje i izveštavanje o muzici, ali je sada u teškom položaju, delom zbog opšte situacije u štampanim medijima sa smanjenjem tiraža, ali i delom zbog svog izveštavanja.

Reputacija Roling stotina je teško narušena kada je pre tri godine morao da povuče tekst o izmišljenom grupnom silovanju na Univerzitetu u Viridžiniji, pošto urednici i novinari nisu proverili navode izvora. Protiv časopisa su podnete tri tužbe, a za jednu je Roling stoun morao da plati tri miliona dolara.

Vener je prošle godine prodao 49 odsto udela u vlasništvu Roling stouna singapurskoj kompaniji Bandleb tehnolodžis (BandLab Technologies).

Izvor: Naslovi.net
Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *