leader

Raduljica na čelu kolone

0 comments
Raduljica na čelu kolone

Stručni štab reprezentacije Srbije temeljno je radio na određivanju spiska kandidata za kvalifikacije koje startuju 24. novembra utakmicom protiv Austrije i tri dana kasnije duelom sa Gruzijom.

Dugačak, ali ne i preterano neizvestan put do Svetskog prvenstva u Kini 2019. trebalo bi da prođu izabranici Aleksandra Đorđevića, kojih je trenutno 35, među kojima čak 14 onih koji nastupaju za evroligaške klubove. Sukob na relaciji FIBA – Evroliga posledično će uticati na sastave svih reprezentacija (zbog čega je i spisak od 35 kandidata), jer Đordi Bertomeu, čelni čovek Evrolige, nije odobrio da 16 najboljih timova daju igrače za predstojeće kvalifikacije, dok oni koji se takmiče u Evrokupu neće imati nikakve peripetije da se odazovu selektorima. S tim u vezi, Jovica Antonić, pomoćnik u stručnom štabu selektora Đorđevića, približio je javnosti kako će “orlovi” izgledati na startu kvalifikacija.

– Na preliminarnom spisku Aleksandra Đorđevića od 35 igrača ima 14 koji nastupaju za evroligaške timove. Situacija je teško objašnjiva i sve do dva, tri dana pred utakmicu nećemo znati na koje igrače računamo, da li dobijamo ove iz Evrolige ili ne. Selektor će izaći sa spiskom na vreme i na njemu će biti igrači koji će izneti ovaj prvi ‘prozor’. Zasigurno u ovom trenutku bi trebalo da imamo dva igrača iz Bajerna – Jovića i Mačvana, tu je i Birčević, kao deo ekipe sa Evropskog prvenstva. A sigurno dolazi i Raduljica iz Kine – naglasio je Antonić.

Pomoćni trener Srbije istakao je da će klubovi biti ti koji će odlučivati ko će od igrača koji igraju u Evroligi imati mogućnost da nastupaju za reprezentaciju.

 – Selektor Đorđević je u komunikaciji sa igračima i nema dileme da li oni hoće ili neće da nastupaju za reprezentaciju. Igrači to ne mogu da reše, klubovi su ti koji se pitaju i rešavaju ovaj slučaj – rekao je Antonić i naglasio da je okupljanje reprezentacije zakazano za 21. novembar u Beogradu, gde će igrači trenirati do meča sa Austrijom.   
Izvopr: Naslovi.net
Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *