leader

Ružić zaključio Jedinstveni birački spisak

0 comments
Ružić zaključio Jedinstveni birački spisak

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić zaključio je 16. februara u ponoć Jedinstveni birački spisak za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda, kao i opština Aranđelovac i Bor, i Gradsku opštinu Sevojno, koji će biti održani 4. marta 2018. godine.

Građani zahteve za upis ili promenu podataka u jedinstvenom biračkom spisku podnose opštini po mestu prebivališta koja donosi odgovarajuće rešenje do zaključenja biračkog spiska 16. februara 2018. godine odnosno 15 dana pre dana održavanja izbora, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Od zaključenja biračkog spiska 17. do 28. februara 2018. godine, odnosno 72 časa pre dana održavanja izbora, rešenja donosi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a građani zahteve za upis ili promenu podataka mogu da podnesu opštini po mestu prebivališta ili Ministarstvu.

Ministar poziva građane i građanke sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda i opština Aranđelovac i Bor i Gradske opštine Sevojno da na vreme izvrše proveru da li su upisani i ako jesu, da li su im upisani tačni podaci u jedinstvenom biračkom spisku, navodi se u saopštenju.

Provera se može izvršiti neposredno u opštini u kojoj imaju prebivalište ili elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *