leader

Sugestije američkog senatora Dačiću

0 comments
Sugestije američkog senatora Dačiću

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa američkim senatarom Ronom Džonsonom, koji je izrazio interes SAD da pomognu Beogradu u nalaženju dugoročnog rešenja u odnosima sa Prištinom.

Džonson je sugerisao da se prošlost ostavi prošlosti, da se ne zaboravi, ali da se oprosti, i da se fokusira na budućnost, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

On je pozvao obe strane da iskoriste istorijsku priliku za napredak u normalizaciji svojih odnosa.

Dačić je potvrdio spremnost Srbije da uloži napor u pronalaženju trajnog rešenja koje će biti u obostranom interesu i u cilju stabilnosti u regionu.

Dačić i Džonson razgovarali su i o dugoročnom prijateljstvu SAD i Srbije i važnosti tih odnosa za obe zemlje, kao i za region.

Pored toga, razgovaralo se i o načinima za jačanje bilateralnih veza, posebno u svetlu obeležavanja 100. godišnjice otkako je predsednik SAD Vudro Vilson naredio da se na Beloj kući podigne srpska zastava.

Razmenjeni su i pogledi o situaciji u regionu i o važnosti uloge koju Srbija ima u promociji mira i bezbednosti, kako za region, tako i za Evropu, dodaje se u saopštenju. 

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *