leader

Vučić: Rešenje za Kosovo ni na vidiku

0 comments
Vučić: Rešenje za Kosovo ni na vidiku

Predsednik Aleksandar Vučić, rekao je nakon sastanka sa patrijarhom Irinejom, da su imali otvoren razgovor o svemu. Govoreći o sednici Saveta za Nacionalnu bezbednost, Vučić je naveo da su doneli više odluka, a da neke od njih nisu još za javnost. Kompromisno rešenje za Kosovo ni na vidiku, naveo je.

Predsednik Srbije izjavio je da za sada nema kompromisnog rešenja za Kosovo i da ono, kako je ocenio, “nije ni na vidiku”.

Vučić je novinarima posle razgovora sa srpskim patrijarhom Irinejem rekao da će o tom rešenju govoriti ako bude moguće da se dođe do njega. “Takvog rešenja za sada nema, a mislim da nije ni na vidiku”, kazao je predsednik Srbije, dodajući da nije optimista s tim u vezi.

Govoreći o sastanku s patrijarhom, kaže da je poglavaru SPC rekao sve što misli i o Kosovu i o drugim stvarima, kao i da je on njemu isto preneo svoje mišljenje.

“Razgovarali smo o položaju našeg naroda u Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, posledicama zločina u akciji Oluja, demografiji i katastrofalnim demografskim kretanjima i o neophodnosti preduzimanje daljih ozbiljnih neophodnih mera za opstanak srpske nacije i srpskog naroda”, rekao je Vučić

On je naveo da je patrijarha upoznao o sadržini razgovora koji se vodi u Briselu sa Prištinom.

Vučić je kazao da je patrijarhu na otvoren način rekao šta misli i o Kosovu i Metohiji i o svim drugim važnim pitanjima da je zadovoljan što ga je patrijarh slušao, ali i što je on od njega čuo sve što misli crkva.

Vraćajući se na sastanak Saveta, naveo je da su doneli više važnih mera i odluka koje se odnose na Vladu Srbije, pripadnike Vojske Srbije i drugih snaga bezbednosti kako bi se pojačala borbena gotovost i Srbija bila spremna na sve izazove.

“Sve ćemo dati da sačuvamo mir i stabilnost, gotovo po svaku ceni, ali nikada više nećemo dozvoliti nove Oluje”, naveo je.

Mi ćemo biti bolje pripremljeni, odgovarati ozbiljnije i čuvati mir i stabilnost, a ne da se sa nama sprda ceo svet zbog toga što neko nije ispunio svoje obaveze iz Briselskog sprorazuma, a da onda opet da licemerno kažu: pozivamo obe strane da ispune svoje obaveze, rekao je Vučić. Vučić je naglasio kako “sve strane imaju svoje ime i prezime” i zatražio da se kaže šta to iz Briselskog sporazuma nije ispunila srpska strana.

Na pitanje o agenturnim delovanjima, o kojima je izvestio direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, Vučić je rekao da su nadležne službe dobile konkretne zadatke po tom pitanju, i da je uveren da će ih ostvariti.

Vučić je naveo da su u pitanju različite strane službe. Posao naših agencija je da se bave time, dodao je.

On je odbacio navode da su Priština i Beograd u dogovoru želeli da izazovu incidente i kazao da su proteklih deset dana različite svetske službe uplitale u politički i medijski život i dovele do toga da moramo da odgovaramo na tračeve, a ne o tome da Priština nije sprovela jedinu obavezu – formiranje Zajednice srpskih opština.

Jedinice KFOR-a stigle su do hidrocentrale na jezeru Gazivode, obezbeđuju je, ali ne zbog mogućih incidenata, već je navodno u pitanju redovna vežba, javlja reporter N1.

Komentarišući to, Vučić kaže da se nada da će raditi svoj posao, “kao što nisu radili 26. marta” .

Poručio je Srbima s Kosova da se ne boje, i naveo da će uraditi sve da sačuvamo mir. Znam koliko im je teško, posebno u Metohiji, ali nećemo više nikome nikada dozvoliti pogrom, naglasio je Vučić.

Podsetimo, jutros je održana hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, posle koje se javnosti obratio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *