leader

Vučić: U EU moguće do 2023

0 comments
Vučić: U EU moguće do 2023

Beograd – Predsednik Vučić izjavio je da će sredinom decembra u Rusiji razgovarati sa ruskim predsednikom Putinom, kao i da bi Srbija mogla u EU do 2025.

Vučić je to saopštio novinarima prilikom obilaska radova na projektu Beograd na vodi.

“Razgovaraću sa Putinom i razgovaraćemo o nasim biilateralnim odnosima, politici, ekonomiji, ali i o svemu sto se zbiva u regionu Evropi i svetu” rekao je Vučić.

Komentarišući izjavu predsednika Evropske komisije Žan-Klod Junkera da bi Srbija mogla da uđe u EU do 2015. godine Vučić je rekao da je to “ohrabrujuće“. 

“Molio sam za konkretnije datume. To zavisi i od njih i odluke zemalja članica i odnosu preka Kosovu i Metohiji, ali je ohrabrujuće da predsednik Evropske komisije računa na Srbiju kao članicu EU pre 2025. To je za menje od sedam godina. Ovo je prvi put jasna vizura neše budućnosti”, rekao je Vučić. 

On je rekao da na osnovu te izjave misli da bi Srbija 2023. godine mogla da bude članica EU. 

“Mislim da je moguće da se dogodi, ali ne obećavam”, rekao je Vučić. 

Na pitanje o tome da pojedini članovi opozicije traže da pripadnici OEBS-a budu posmatrači na beogradskim izborima, Vučić je rekao: 

“Svako ima pravo da želi šta hoće i kako hoće… Nećemo vam uzeti nijedan glas, kao što nismo uzeli ni na predsedničkim izborima“. 

Vučić je naveo i da se on neće kandidovati na sledećim predsedničkim izborima, ali da će pobediti kandidat kojeg on podrži. 

Osim toga, on je naveo da će verovatno sledeće nedelje njegova stranka doneti odluku o vanrednim izborima. 

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *