leader

Vučić u Zagrebu, sastanak sa Plenkovićem

0 comments
Vučić u Zagrebu, sastanak sa Plenkovićem

Predsednik Aleksandar Vučić razgovara u Zagrebu sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem. Vučića je prethodno uz intoniranje himni Srbije i Hrvatske i uz prisustvo gardista Vojske Hrvatske dočekala predsednica Kolinda Grabar Kitarović na Pantovčaku. Nakon tet-a-tet sastanka šefova država usledio je sastanak dve delegacije, nakon kojeg je Vučić poručio da po pitanju budućnosti Srbija i Hrvatska nemaju suprotstavljene interese.

14.05 – Aleksandar Vučić stigao je na Markov trg gde razgovara sa premijerom Andrejem Plenkovićem.

13.20 – Kada je u pitanju prošlost, srpska i hrvatska strana se gotovo ni u čemu ne slažu, ali po pitanju budućnosti nemaju suprotstavljene interese, rekao je Vučić.

12.35 – U toku je konferencija za medije Aleksandra Vučića i Kolinde Grabar Kitarović.

12.20 – Sastanak Vučića i Grabar Kitarovićeve trajao je duže od predviđenih sat vremena. U toku je sastanak dve delegacije. 10.45 – Nakon zvaničnog fotografisanja, Vučić i Grabar Kitarovićeva su se povukli na sastanak u četiri oka.

10.40 – Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović dočekala je na Pantovčaku predsednika Srbije.

10.15 – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sleteo je oko 10 časova na zagrebački aerodrom.

Na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović predsednik Srbije Aleksandar Vučić došao je u Zagreb. Na Pantovčaku mu je priređen svečani doček uz intoniranje himni i prisustvo gardista Vojske Hrvatske.

Predsednik Srbije je pozdravio Gardu, rukovao se sa delegacijom, a zatim je usledilo fotografisanje dvoje predsednika, nakon kojeg su se šefovi država povukli na sastanak u četiri oka.

Sastanak je trajao duže od predviđenih sat vremena, a zatim su im se pridružile zvanične delegacije. Po završetku tog sastanka predsednici Hrvatske i Srbije obratili su se medijima.

Predsednik Srbije se sastao i sa premijerom Andrejem Plenkovićem, a planiran je susret i sa predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem, a učestvovaće i na poslovnom forumu privrednika dve zemlje. U utorak će posetiti Vrginmost i potom govoriti na Skupštini Srpskog narodnog vijeća i Zajedničkog vijeća opština.

Na Trgu Bana Jelačića jutros je održan protest protiv posete predsednika Srbije, a, kako javlja reporter RTS-a, u Zagrebu je trenutno mirno. 

Deo grada gde su vlada i Sabor praktično je potpuno zatvoren, a na Markovom trgu i okolnim ulicama nema nikog, izuzev novinara i policije.

U Zagrebu su danas postavljene srpske zastave duž trase kojom će se kretati i ispred institucija koje će Vučić posetiti.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *