leader

Završeni izbori za Nacionalne savete

0 comments
Završeni izbori za Nacionalne savete

Republička izborna komisija (RIK) saopštila je večeras da su zatvorena biračka mesta za izbore za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina i da tokom izbornog dana, u kome je 18 nacionalnih manjina svoje predstavnike u nacionalnim savetima biralo na neposrednim izborima, nisu uočene nepravilnosti.

Rok za utvrđivanje i objavljivanje izveštaja sa ukupnim rezultatima izbora je 96 časova od zatvaranja birališta, odnosno, 8.novembar 2018.godine, u 20 časova, navodi se u saopštenju.

Neposredni izbori za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina održani su na 926 biračkih mesta, na kojima je moglo da glasa 467.545 birača, upisanih u posebne biračke spiskove.

Na neposrednim izborima članove nacionalnih saveta birali su predstavnici albanske, aškalijske, bošnjačke, bugarske, bunjevačke, vlaške, grčke, egipatske, mađarske, nemačke, poljske, romske, rumunske, rusinske, slovačke, slovenačke, ukrajinske i češke nacionalne manjine. Ukupno je bilo proglašeno 58 izbornih lista.

Predstavnici hrvatske, crnogorske, ruske i makedonske nacionalne manjine svoje predstavnike u nacionalnim savetima birali su putem elektorskih skupština. Rad organa za sprovođenje izbora pratili su strani i domaći posmatrači, kao i predstavnici predlagača izbornih lista koji su nadgledali rad biračkih odbora i Republičke izborne komisije.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *