leader

Zimonjić pred SAD: Moguća iznenađenja

0 comments
Zimonjić pred SAD: Moguća iznenađenja

Selektor reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić ocenio je da su najveće šanse njegove ekipe u duelu protiv SAD mečevi u pojedinačnoj konkurenciji.

Bez obzira što su po rang listi Amerikanci favoriti u singl mečevima, Zimonjić je ocenio da će Dušan Lajović i Laslo Đere imati šanse da iznenade protivnika, ko god bio preko puta mreže.

“Biće to izuzetno težak zadatak i za Lajovića i za Djerea, ali mislim da je tu naša najveća šansa – da se dobiju mečevi u singlu”, rekao je Zimonjić na konferenciji za novinare. 

On je kazao da su Amerikanci, što se dubla tiče, apsolutni favoriti. 

“Oni imaju Rajna Harisona koji je prošle godine osvojio Rolan Garos. Imaju i Stiva Džonsona koji je osvojio bronzanu medalju u Rio de Ženeiru”, istakao je Zimonjić. 

Prema njegovim rečima, šljaka je najbolji izbor za mečeve protiv američkih tenisera, jer se oni na njoj najlošije snalaze. 

“Njihovo glavno oružje je servis, i ukoliko uspete prve dve, tri lopte da smirite i da poen krene, onda ste u prednosti”, rekao je Zimonjić. 

On je dodao da će Džon Izner svakako biti nezgodan protivnik za naše igrače jer se dobro snalazi na svakoj podlozi, a na šljaci je pobedio Rodžera Federera u Švajcarskoj. 

Zimonjić je ponovio da neće igrati više za reprezentaciju, osim u slučaju povrede srpskih tenisera, ali takvih “hvala Bogu nema”. 

“Dobiće šansu igrači koji nisu nikada bili u timu. To je velika šansa za njih i mogu samo da požele takav debi za reprezentaciju”. 

Žreb za mečeve prvog kola Dejvis kupa između Srbije i SAD održaće se u četvrtak.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *