leader

Zlato za Terzićevu i Zilkića

0 comments
Zlato za Terzićevu i Zilkića

Reprezentacija Srbije u atletici osvojila je na Prvenstvu Balkana za seniore u Istanbulu dva zlata, jedno srebro i jednu bronzu.

Amela Terzić uspešno je odbranila titulu balkanske šampionke u trci na 1.500 m sa rezultatom 4:17,64, što je ujedno i njen najbolji rezultat ove sezone.

„Zadovoljna sam kako je trka tekla, a još više njenim rezultatom. I dalje sam prva na Balkanu, što je najbitnije“, rekla je Terzićeva.

Pored Amele, zlato je osvojio još jedan pulen trenera Rifata Zilkića, Elzan Bibić. On je pobedio u trci na 3.000 m sa rezultatom 8:08,34.

Trka se odvijala onako kako sam hteo. Poslednjih 400 m osetio sam bol u tetivi i razmišljao sam da li da dodam gas ili usporim, ali ipak odlučio sam da se borim i ne prepustim nikome tron“, rekao je Bibić.

Tamara Salaški nije bila zadovoljna rezultatom u trci na 400m, ali jeste drugim mestom i srebrom koje je osvojila (54.72 s). Bronzom se okitila Milica Gardašević, skokom iz treće serije od 6.30 metara.

Asmir Kolašinac nije uspeo da se domogne nijednog odličja, zbog problema sa zglobom. On je takmičenje završio na četvrtom mestu sa daljinom od 20.06 metara.

„Očekivanja nažalost nisu ispunjena. S obzirom da sam u dobroj formi i da sam spreman da bacim dalje od ovoga što sam danas, ne mogu biti zadovoljan ovim rezultatom. Ipak, takmičim na III Serbian open indoor meetingu već u sredu, pa se tu nadam boljem rezultatu“, rekao je Kolašinac.

Balkanijada je okupila je preko 300 atletičara iz svih 17 članica Balkanske atletske federacije, među njima našlo se i 16 srpskih reprezentativaca.

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *