leader

Zvezda bez Antića u Malagi

0 comments
Zvezda bez Antića u Malagi

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević je rekao da je gostovanje Unikahi u Malagi, bez povređenog Pera Antića, prilika za sticanje novog iskustva i da je želja da se oscilacije svedu na minimum.

Rastemo iz utakmice u utakmicu, normalno je da u ovom periodu imamo određene oscilacije. Na nama je da iz svakog meča Evrolige izvučemo pouku, da to za nas bude jedna korisna škola i da te oscilacije svodimo na minimum, odnosno da ih izbacujemo koliko je to moguće – rekao je Alimpijević za klupski sajt. 

Drugi meč u nizu u Evroligi zbog povrede lista propustiće iskusni Pero Antić kako bi nastavio terapije u Beogradu, koje je na kratko prekinuo zbog duela sa Partizanom u ponedeljak. Alimpijević je naglasio da njegovi izabranici ne mogu za sebe da kažu da su favoriti ni u jednom meču Evrolige, iako su velika očekivanja. 

– Čini mi se da su se očekivanja promenila posle skora 2-2, a voleo bih da imamo dobro razumevanje jer Zvezda je na početku novog ciklusa, sa izmenjenim sastavom. U svakoj utakmici ide na pobedu, ali za tako nešto je potrebno da se mnogo stvari desi kako treba na samom terenu. Uz kvalitet koji imamo, biće potrebno mnogo više energije u nekim drugim segmentima protiv Unikahe, koja ima impozantan roster i polako stiže do prave forme. Verujem da je mali pad koji su imali u Evroligi potpuno normalan za sve ekipe. 

Košarkaš crveno-belih Nemanja Dangubić očekuje novo teško gostovanje i dodao da je cilj da se zaustavi bivši košarkaš Zvezde Nemanja Nedović. 

– Unikaha je u novu sezonu Evrolige krenula velikom pobedom, a onda je imala mali pad. Sigurno žele na svom terenu da dokažu da su podigli formu. Mi hoćemo da odigramo kvalitetnu utakmicu, tražićemo šansu da dođemo do bodova. Unikaha je ekipa koja igra u jakom tempu i to moramo da sprečimo, taj visok ritam koji diktiraju, tranziciju sa dobrim spoljnim igračima. Na prvom mestu tu mislim na Nemanju Nedovica, koji u napadu i poenterski igra jako dobro. 
Mladi centar Nikola Jovanović baš je Nedovića i Mekaluma označio kao ključne igrače španskog tima. 

– Tamo je dosta naših igrača, popunjeni su na svim pozicijama i sigurno da je ova utakmica veliki izazov za nas jer želimo da odigramo dobro u Španiji – zaključio je Jovanović. 

Utakmica 6. kola Evrolige između Unikahe i Crvene zvezde igra se sutra od 20.45 časova. 

Izvor: Naslovi.net

Share Button
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *